Wat te doen op Schiermonnikoog als je op vakantie bent?

27vakantiedagen.nl

Een vakantie in eigen land heeft onder sommige groepen mensen een beetje een saai imago. Dat is natuurlijk totaal niet waar aangezien er in ons eigen land ook een hoop bestemmingen zijn waar je van een prachtige vakantie kunt genieten. Helemaal als je bedenkt wat voor prachtig weer het was tijdens de vorige zomers. Hierdoor hoef je niet per se naar het buitenland om in de zon te zitten. Het is wel van belang dat je weet wat te doen op Schiermonnikoog als je hiernaartoe gaat tijdens je vakantie. Er zijn namelijk een aantal zaken die je moet weten voordat je hierheen gaat.

Een vakantie naar Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is één van de waddeneilanden. Dit is van links naar rechts gezien het laatste eiland van de 5 Nederlandse waddeneilanden. Schiermonnikoog is qua inwoners verreweg het kleinste waddeneiland. Toch zijn er een hoop leuke plekken waar jij naartoe kunt gaan tijdens je vakantie. In het enige dorpje wat op het eiland is zijn een aantal leuke winkels en restaurants. Bovendien kun je door het gebrek aan bevolking op het eiland genieten van meer natuur. De natuur heeft hier op veel plekken meer ruimte doordat er niet zo veel mensen op het eiland wonen.

27vakantiedagen.nl

De haven

Er zijn verschillende manieren waarop je naar Schiermonnikoog kunt komen. Er zijn mensen die hun eigen boot hebben en daar ook in overnachten. Dat is ideaal voor dit soort eilanden aangezien je dan geen huisje hoeft te huren. Je betaalt natuurlijk wel havengeld, maar in ruil hiervoor maak je gebruik van de voorzieningen van de haven. Daarom is het alsnog erg fijn om je eigen boot te hebben en in de haven van Schiermonnikoog te liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *