Matrassen van 90×200: waarom ze eigenlijk praktischer zijn

matrassen 90x200

De meeste mensen kiezen voor een tweepersoonsbed wanneer het budget en de ruimte dit toelaten. Dat is niet gek want het zit in ons als mensheid om altijd meer te willen. Zelfs als we alleen slapen, willen we graag nog een dubbel bed. En dat terwijl matrassen van 90×200 soms veel praktischer zijn. Lees hier de voordelen van kleiner slapen en misschien ga jij direct wel een kleiner matras bestellen.

matrassen 90x200

Alle ruimte

Allereerst zijn slaapkamers gewoon snel vol met die gigantische bedden. Een tweepersoonsbed neemt zoveel ruimte in beslag dat je kamer soms al praktisch gevuld is met alleen maar je bed erin. Dat is toch eigenlijk heel zonde? Bedenk je eens wat je allemaal had kunnen doen met die ruimte als je bed wat smaller was geweest. 

Beter voor je houding

In een groot bed heb je wellicht iets meer ruimte om te draaien en dat is goed voor je. Maar wist je dat een mens ook teveel kan draaien? Dan ben je dus zoveel aan het draaien in je slaap dat je in gekke houdingen terecht komt en je nek of rug ernstig kunt bezeren in je slaap. In een iets kleiner bed wordt je gedwongen om rechter te liggen en dat is beter voor je houding. 

matrassen 90x200

Als je gaat samenwonen

Natuurlijk is het niet fijn als je gaat samenwonen om in een klein bed te liggen samen. Maar het is wel zo prettig als je daarvoor al gewend bent aan weinig ruimte. Dan zal je jouw partner namelijk niet zoveel lastig vallen in je slaap.