Code 95 kwalificatie behalen

code 95

Tegenwoordig hechten steeds meer mensen waarde aan veiligheid in het verkeer. Helaas heeft dit een vervelende oorzaak. Er zijn in het verleden namelijk ontzettend veel ongelukken gebeurt die eigenlijk voorkomen hadden kunnen worden door middel van de juiste kennis en kwalificeren. Om deze vervelende situaties zo veel mogelijk te voorkomen, is het van belang dat iedereen zich aan de regels in het verkeer houdt. Echter, om de regels goed te leren, dient iedereen natuurlijk aan bepaalde eisen te voldoen. Dit geldt voor alle verschillende rijopleidingen. Dus ook voor degene die graag beroepschauffeur willen worden. Zij dienen een Code 95 kwalificatie te behalen.

code 95

Beroepsmatig deelnemen dankzij Code 95

Voordat je beroepsmatig een vrachtauto of een touringcar mag besturen, dien je eerst een Code 95 certificaat te behalen. Op de bekwaamheid van de chauffeurs te bepalen, dien je drie verschillende theoretische vakken te beheersen. Zo dien je ‘Verkeer en techniek’, ‘Administratie goederenvervoer of personenvervoer’ en ‘Cases administratie’ te beheersen. Helaas is het voor sommige mensen lastig om deze vakken te behalen. In dit geval is het verstandig om veel tijd te steken in het leren van deze vakken en mogelijk hulp te vragen van een expert. 

code 95

Praktijktoets behalen

Naast dat het verplicht is om een aantal theorietoetsen te behalen, is het ook verplicht om twee verschillende praktijktoetsen te behalen. Voordat je de kwalificatie krijgt, dien je eerst een praktische toets (C of D) en een besloten terrein toets te behalen. Wanneer het je gelukt is om al deze verschillende toetsen te behalen, kun jij als professional veilig deelnemen aan het verkeer. Echter, het is wel van belang om de kwalificatie iedere 5 jaar te verlengen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *